top of page
Caută

Ce cărți ascultă românii de peste hotare - pe Voxa?

Peste 5 milioane de români trăiesc în afara granițelor țării, potrivit ultimelor estimări. Dorind să mențină contactul viu cu limba maternă și să-și ofere mici momente de relaxare în dulcele grai, petrec cu bucurie timpul, citind.


Totuși, unul dintre principalele impedimente rămâne achiziționarea cărților. Este un proces care poate deveni anevoios. Motivele sunt nenumărate: de la lipsa conținutului în limba româna în librăriile de peste hotare până la timpul prelungit în care coletul cu cărțile dorite ajunge la tine. Luând în calcul și spațiul de depozitare redus - care de cele mai multe ori nu permite o bibliotecă generoasă - a citi o carte în limba maternă iese clar din zona de confort și este de cele mai multe ori un scop amânat și în final, uitat.


Cărțile digitale fac mai accesibilă lectura


Planurile pe care le avem au mai multe șanse de a fi îndeplinite dacă alegerile pe care le facem pe parcurs presupun cât mai puțin efort. De aceea consumul de carte digitală a crescut în mod accelerat, mai ales în pandemie. Țări ca Marea Britanie, China sau Spania sunt în fruntea clasamentului, digitalul ocupând peste 30% din totalul pieței de carte. Deschizi într-o secundă orice carte dorești, direct de pe telefon, laptop sau tabletă. Fie că alegi un e-book sau preferi experiența audio a unei cărți narate, informația ajunge la tine în orice situație, fără timp de așteptare. Așadar, atunci când te cuprinde cheful de citit, e foarte important să ai cărțile pe care ți le dorești la îndemână.


Unul dintre avantajele populare în ceea ce privește audiobook-urile este acela că îți permit să faci activități diverse în timp ce asculți. Alergi, faci curățenie, gătești, te plimbi sau stai în trafic - și asculți povestea, economisind timp. Există și un truc psihologic care îți va fi de mare ajutor dacă îți dorești să termini toate cărțile pe care le ai pe lista de lectură. Alege o activitate inclusă în rutina ta care să-ți permită să asculți (ex: drumul spre muncă). Corelează ascultarea unei cărți cu această activitate. În timp, vei crea o nouă rutină de care nu te vei mai putea despărți. Așa, citești zilnic cel puțin 20 - 30 de minute.


Atunci când locuiești într-o altă țară, procesul de adaptare este esențial pentru a funcționa. Totuși, legătura cu limba maternă stabilește un confort care susține încrederea în sine. Plecat la studii sau pur și simplu dezvoltându-ți cariera într-o altă țară, câteva minute pe zi în care să auzi ceva familiar pot face minuni pentru psihicul tău. Cărțile în limba română sunt extrem de căutate și pentru cei mici, părinții dorind ca aceștia să exerseze constant limba maternă.


Folosind date interne, am făcut un top al preferințelor de lectură a celor plecați peste hotare. Titlurile de dezvoltare personală și ficțiune se află în topul preferințelor, urmate de poveștile pentru copii. Iată ce se aude în căștile românilor din Marea Britanie, Germania, Republica Moldova, Danemarca, Austria sau Statele Unite - prin intermediul aplicației Voxa.O carte ce dezvăluie călătoria personală pentru aflarea și testarea potențialului uman. Jay Shetty îți arată pas cu pas cum să îți construiești puterea prin schimbarea accentului de la imaginea de sine la respectul de sine. Această carte te eliberează de hipnoza condiționării sociale și te ajută să devii arhitectul propriei vieți."În pat cu regele", de Eleanor Herman, ne conduce în sala tronului și în dormitoarele celor mai puternici monarhi ai Europei. Plină de personaje excentrice, umor ireverențios și observații șocante, această poveste fermecătoare despre pasiune și politică reprezintă cronica a 500 de ani de aventuri palpitante.Într-o analiză incisivă și minuţioasă a situaţiei internaţionale actuale, Noam Chomsky examinează modalitatea în care Statele Unite, în ciuda creșterii importanţei Europei și Asiei, încă mai stabilește, la nivel general, termenii discursului global. Chomsky este un fenomen global... Poate chiar cea mai citită voce americană despre politica externă la nivel mondial.

O poveste care te ține cu sufletul la gură și îți hrănește spiritul detectivului mereu dornic să afle adevărul. Un thriller fascinant care te poartă în lumea subconștientului uman și scoate la suprafață adevăruri greu de suportat sau acceptat.Cartea femeilor care merită mai mult te invită să faci primii pași către o viață trăită deplin, în perfect acord cu sinele tău autentic, dincolo de teama de respingere sau de eșec, dincolo de tipare comportamentale moștenite de la o generație la alta și de prejudecăți.După ce tatăl lui este arestat de șeriful cel rău din Nottingham, Much Middleton caută să obţină ajutorul unui haiduc vestit pe nume Robin Hood. Iar împreună pun la cale un plan îndrăzneţ de a pătrunde în castelul bine păzit al șerifului.


Călărețul morții este al doilea roman din seria de succes Ultimul regat scrisă de Bernard Cornwell, o cronică a istoriei Angliei de la începuturile sale, „la fel de captivantă ca Urzeala tronurilor, dar inspirată din evenimente reale“ (The Observer), serie care a stat la baza unui excepţional serial de televiziune realizat de BBC.Pornind de la teoriile lui Alfred Adler, una dintre figurile marcante ale psihologiei secolului XX, cartea, construită sub forma dialogului socratic, ne arată că fiecare dintre noi își poate controla propria viață, fără a se lăsa influențat de traumele trecutului sau de îndoielile și așteptările celor din jur. Acest mod de gândire profund eliberatoare, susține psihologia adleriană, ne ajută să ne dezvoltăm curajul de a ne schimba și să renunțăm la limitările impuse atât de noi înșine, cât și de cei din jurul nostru.
Considerată a fi cea mai controversată carte a anului 2020, "Pământ american" de Jeanine Cummins este o poveste despre viață, despre visuri și despre migrație, despre frica care-i determină pe mexicani să-și părăsească țara și să se refugieze în Statele Unite.

 

Puteți testa orice titlu de mai sus, ascultând gratuit o bună parte din el, în aplicația Voxa. Vă puteți activa abonamentul doar atunci când aveți lista de lectură pregătită cu cărțile pe care vreți să le terminați. Suntem mândri să știm că o activitate zilnică unește românii de pretutindeni, printr-o aplicație făcută 100% în România. Mulțumim ♥️Comments


bottom of page