top of page
Caută

Când poți să asculți un Audiobook?

Gestionarea eficientă a timpului a devenit o prioritate. Rar putem spune că mai găsim câteva ore să citim liniștiți. Partea fascinantă a audiobook-urilor este aceea că pot fi consumate în timp ce faci altceva. Poți citi în timp ce conduci, faci cumpărături, alergi, creând un obicei care îți dezvoltă o dublă productivitate. Practic, poți face în același timp lucruri pe care nu ți le puteai imagina măcar împreună.


Îți iei cu tine oriunde cărțile preferate de care să te poți bucura oricând. Poți descărca întreg conținutul care te interesează ca să îl poți accesa și atunci când nu ai internet: la metrou, în tren sau la munte. Privești natura și asculți cartea pe care ți-ai propus de mult timp să o deschizi, sau călătorești câteva ore bune în compania pe care tu o alegi, a autorilor tăi preferați.


Când poți să dai ▶️ cărții pe care îți dorești să o citești?

  • atunci când faci sport: la sală, când alergi în natură, în timpul drumețiilor sau dacă practici mersul sportiv. Când asculți, mintea ta este concentrată, reziști mai bine exercițiilor pe care ți le-ai propus, simțind mai greu oboseala.

  • în timpul ritualurilor zilnice de îngrijire: bărbierit, machiaj și îngrijire personală, pieptănat, alegerea pieselor vestimentare, atunci când faci o baie relaxantă, etc. Toate acestea mici tabieturi pe care le avem ne ocupă în fiecare zi cel puțin două ore, timp în care putem asculta o carte.

  • în timp ce faci activități în casă: atunci când gătești, faci curățenie, pregătești micul dejun, aranjezi lucrurile, călci haine, reamenajezi și redecorezi casă, garajul sau curtea. Zilele în care ne propunem să organizăm lucrurile din casă sunt cele mai obositoare câteodată. În timp ce asculți ești mai productiv și iei deciziile mai ușor, atenția fiindu-ți distrasă doar atunci când ceva e cu adevărat important.


  • atunci când te deplasezi: în drum spre muncă și înapoi, când călătorești cu mașina, avionul sau trenul, în mijloacele de transport în comun. Pe toți ne supără traficul și timpul pe care îl pierdem așteptând la semafor, în stații, pe peron sau în aeroport. Putem folosi timpul eficient și la sfârșitul săptămânii să avem satisfacția câtorva sute de pagini citite astfel.

  • la cumpărături: atunci când îți alegi produsele favorite, când stai la rând la casă, în drum spre magazin. Ți s-a întâmplat vreodată să stai la o coadă care părea că nu se mai termină? În timp ce îți pui produsele pe bandă sau aștepți pentru a ieși din parcare, ai timp suficient pentru câteva pagini.

  • la masă: te relaxezi ascultând câteva pagini în timp ce mănânci sau când pregătești masa. În fiecare seară poți avea alături, la cină, o persoană pe care o admiri și ale cărei povești abia aștepți să le asculți.

  • în timp ce te dedici hobbiului tău: pictură, desen, colorat, cusut, bijuterii handmade, construit Lego, studiat mașina, motocicleta sau bicicleta. Relaxarea implică relaxare. Faci două lucuri care îți plac, în același timp.

În orice moment sau loc ai vrea să citești ceva, cartea ta e disponibilă instant. Creierul tău este constant antrenat să se concentreze, în același timp, pe două sau mai multe lucruri diferite. Deciziile sunt mai ușor de luat și nivelul de stres este redus. În plus, la final de săptămână, ai o carte citită.


*Poți lua și notițe cu citatele preferate sau lucuri pe care vrei să le pui în practică. Funcția - Bookmark- a playerului îți permite să ții minte idei cu care ai rezonat profund. Dacă vrei să vezi și alte beneficii ale audiobook-urilor, avem un intreg articol despre asta


🎧 Tu unde asculți?

bottom of page